Hielspoor voorkomen

 

Wat kunt u doen tegen hielspoor?

Hielspoor voorkomen is eigenlijk best eenvoudig. U dient er vooral voor te zorgen dat uw voeten voldoende fit blijven en vooral regelmatig aan het werk gezet worden. Een actieve voet heeft een goede doorbloeding en dus minder kans op een verkalking aan de hielpeesplaat.

Het is verstandig om sportschoenen regelmatig te vernieuwen. Dit moet uiteraard gebeuren in overeenstemming met het gebruik. Als u te veel en te lang gedragen schoeisel draagt, kan er sneller hielspoor ontstaan. Thuis op blote voeten lopen kan ook bijdragen aan het ontstaan van hielspoor. De harde vloer zorgt voor extra irritatie onder de hiel en dus kans op overbelasting en ontsteking van de hielpeesplaat.

Wat beter is voor de spieren in de voeten, is op blote voeten over een strand lopen. Wellicht is dit ook de prettigste oefening die we kunnen bedenken. Dit is goed omdat de gehele voet aan het werk gezet wordt en alle spieren in de voet worden gestimuleerd. U kunt er ook voor kiezen om regelmatig rekoefeningen te doen om de hiel soepel te houden.

Wanneer u niet altijd in de gelegenheid bent om uw voeten aan het werk te zetten, zijn er andere oplossingen. Medicovi inlegzolen kunnen bijvoorbeeld uitstekend in schoenen met een stevige zool worden gedragen. Het gebruik van de Medicovi zolen is vergelijkbaar met het lopen door zand door de natuurlijke, volledige variabele ondersteuning van het water in de zooltjes.

Wij adviseren de Medicovi ‘FRONT’ en de Medicovi ‘A40’ inlegzolen voor het voorkomen van hielspoor. Deze zooltjes verkleinen in sterke mate de mogelijkheid van het ontstaan of terugkeer van hielspoor klachten.

Heeft u al een hielspoor ? Dan kunt u met de Medicovi Twin-Heels de klachten direct verminderen en gelijk werken aan het herstel.

Benieuwd naar de hielspoor inlegzolen? www.skafit.nl

Contact

Share This