Oorzaak

Oorzaak

Hielspijn kent diverse oorzaken, maar vaak komt het door overbelasting. Ook verkeerde schoenen of zooltjes kunnen een rol spelen.

Lees verder

Behandeling

Behandeling van hielspoor

Er zijn vele soorten behandelingen zoals bijvoorbeeld zooltjes en oefeningen. Op deze site vertellen we je precies wat wel en niet werkt.

Lees verder

Voorkomen

Voorkomen

De pijn kan vrij makkelijk worden voorkomen en verholpen. Je moet dan wel weten waarmee je rekening moet houden.

Lees verder

Hielspoor, wat is het en hoe te behandelen?

Hielspoor kan heel pijnlijk zijn en je behoorlijk beperken in het dagelijks leven. Vandaar dat het verstandig is je te verdiepen in de behandeling ervan. Op deze site geven we je informatie met achtergronden over dit probleem. Verstandig is in ieder geval om zooltjes te dragen en oefeningen te doen.

Heel veel mensen krijgen vroeg of laat last van ‘Fásciïtis Plantaris’ zoals de officiële naam is. Geschat wordt dat 15% van alle mensen last van hebben hielpijn. Dat is behoorlijk veel en de kans is dus vrij groot dat jij er daar één van bent of wordt. Vrij zeker is dat je iemand kent met deze klachten.

De pijn onder de hak voelt als het lopen op een kiezelsteentje. De pijn onder de hiel zit recht onder de hak en bij iedere stap doet dit dus behoorlijk pijn. En vooral in de ochtend kan de pijn hevig zijn. Nadat de pezen onder de voet gedurende de dag wat soepeler worden kan de pijn wat afnemen. Helaas wordt het weer erger als de dag vordert. Niet heel prettig dus en vooral iets ook ook weer snel vanaf te komen. Sommige mensen blijven maanden met dit probleem lopen en hebben geen idee wat ze er aan kunnen doen.

 

Wat is de juiste behandeling?

Röntgenfoto met haakje hielpeesplaatOmdat het vaak voorkomt zijn er ook heel veel verschillende oplossingen. Afhankelijk van de oorzaak moet een behandeling worden gekozen die effectief is. Er zijn veel verschillende behandelingen beschikbaar, zoals fysiotherapie, hielspoor zooltjes, injecties of shockwave therapie. Welke behandeling het beste is hangt ook vaak van de situatie af. Hoe lang loopt men al met de klachten en bovendien is het van belang of het wel een hielspoor is. Op deze site geven we ook daar informatie over. Lees hiervoor verder op de pagina “Wat is hielspoor“.

Maar welke behandeling is de beste in jouw situatie? Hoe kun je de keuze maken in het oerwoud van informatie op internet. Wat je wil is een eenvoudige en liefst zo goedkoop mogelijke oplossing. Maar is dat mogelijk? Op deze website vind je alle achtergronden die je kunt gebruiken om een goede keuze te maken.

 

Oorzaak, voorkomen en de behandeling

Deze website is gemaakt om informatie te geven over de oorzaak, het voorkomen en de behandeling van hielpijn. Ook vertellen we over de verschillende symptomen waaraan het te herkennen is. Want, hoe meer kennis, hoe makkelijker het wordt om een goede behandeling te bepalen. Hiervoor kun je uiteraard naar de dokter gaan. Maar je kunt ook zelf je behandeling bepalen op basis van informatie die je verzameld hebt. Je zult versteld staan hoe eenvoudig een oplossing kan zijn, als je zelf de kennis hebt om te begrijpen waar de klachten zijn ontstaan.

Zooltjes en oefeningen

Het is niet altijd nodig om een dure of tijdrovende behandeling te ondergaan. Belangrijk is dat je met de juiste oplossingen en kennis van goede rekoefeningen snel van de pijn af bent. Het voordeel van goede zooltjes is bijvoorbeeld dat je een behandeling ondergaat tijdens het lopen. Met wat eenvoudige rekoefeningen zorg je er bovendien voor dat de pezen en spieren soepeler worden en de pijn minder.

Bij Skafit leveren we Medicovi Twin Heels hielspoor zooltjes. We hebben al heel veel mensen blij gemaakt met deze geweldig effectieve oplossing. Lees gerust alle informatie op deze website zodat je zelf kunt bepalen wat voor jou een goede oplossing is. Overigens hoeft het natuurlijk niet bij één oplossing te blijven. Inlegzolen dragen in je schoenen kan natuurlijk prima gecombineerd worden met rekoefeningen. En ook zorgen voor demping door de juiste schoenen kan wonderen doen tegen de klachten.

Heb je toch nog vragen na het lezen van de informatie op deze website? Neem gerust contact met ons op.

Inlegzolen kopen

Heel blij en tevreden ben ik met deze zooltjes! Ik ben zo van mijn hielspoor afgekomen. Nu een half jaar verder nieuwe besteld omdat ik in de zorg werk. Geef het een paar weken de tijd om het genezingsproces te bevorderen. In het begin deed ik in combinatie met deze zooltjes vit C bruistabletten van Roter, mijn voeten iedere dag 10 minuten in een heet waterbadje en met een lege deo roller een paar keer per dag onder mijn voet rollen. Zo ben ik afgekomen van mijn hielspoor.

Eliza - 24-01-2022 15:36

Medicovi Twin Heels
Hielspoor en op zoek naar de juiste schoenen?

Hielspoor en op zoek naar de juiste schoenen?

Het kan een hele zoektocht zijn wanneer je hielspoor hebt en je zoekt de juiste schoenen. Ze moeten flexibel zijn, schok dempend, maar ook vooral de juiste ondersteuning geven. Hielspoor zooltjes zoals die van Medicovi kunnen natuurlijk erg goed helpen. Maar misschien...

Lees meer
Alternatieve behandelingen van hielspoor – Shockwave

Alternatieve behandelingen van hielspoor – Shockwave

Er is een enorm groot aantal behandelmethoden beschikbaar om hielspoor tegen te gaan. Je ziet soms door de bomen het bos niet meer. Zooltjes, injecties, hakjes, hielspoor sokken en hulpmiddelen voor bijvoorbeeld rekoefeningen. Er is veel te krijgen. Een...

Lees meer
Zooltjes – Tijdelijk of permanente oplossing?

Zooltjes – Tijdelijk of permanente oplossing?

De meest voor de hand liggende oplossing voor het behandelen van een hielspoor is vaak het kopen van hielspoor zooltjes. Het internet staat vol met inlegzolen tegen hielspoor en dat kan best verwarrend zijn. Vooral wanneer je niet precies weet wat te doen tegen...

Lees meer
Sole lanceert eco vriendelijke slippers en schoenen

Sole lanceert eco vriendelijke slippers en schoenen

Schoeisel is vaak niet heel milieuvriendelijk. Om letterlijk de voetafdruk op het milieu tijdens het produceren van schoenen te verminderen, lanceert een revolutionair concept. De eco-vriendelijke productlijn  gebruikt onder andere wijnkurken en natuurlijke...

Lees meer
Meer of minder last van hielspoor in de winter?

Meer of minder last van hielspoor in de winter?

Heb je ooit wel eens afgevraagd of hielspoor vaker in de zomer of in de winter voorkomt? Nou, wij wel. En het blijkt na bestudering van onze eigen data dat het eigenlijk geen echt verschil maakt. Je zou nu natuurlijk kunnen stoppen met lezen omdat het antwoord al...

Lees meer

Direct zooltjes kopen? Ga naar www.skafit.nl

Contact

    Share This