Behandelen van hielspoor

Hielspoor behandelen kan op diverse manieren en vaak eenvoudiger dan je zou denken. Maar dan moet je wel goed begrijpen wat het precies is. De pijn onder de hiel zorgt ervoor dat lopen erg moeilijk is. Maar beweging van de voet en de peesplaat is belangrijk voor het behandelen. Verminderen van de klachten door rust te nemen kan meestal ook niet, maar lost eigenlijk ook niets op. De ontsteking kan hierdoor wel minder worden, maar de hiel blijft stijf door de verkalking rond de hielpeesplaat.

Er worden op internet en door specialisten heel veel oplossingen aangeboden. Zo zijn er speciale sokken die de hiel rekken en de pees daarmee soepeler proberen te maken. Dit rekken van de pijnlijke plek kan bijdragen aan het herstel, maar is vaak ook een heel beperkte manier van behandelen. De drukpijn op de hiel vermindert hierdoor niet waardoor de ontsteking en dus de gevoeligheid kan blijven.

Ook kan er middels shockwave therapie geprobeerd worden om de verkalking rond de hielpeesplaat te verminderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ultrageluid om de verkalking af te breken. Hiervoor dient u verschillende keren naar een behandelaar gaan en dit kan ook behoorlijke kosten met zich meebrengen.

Ook worden er heel veel zooltjes verkocht waarbij de voetboog extra ondersteund wordt. Het idee is om zo de hiel te ontlasten van teveel druk. Bij veel mensen werkt dit echter onvoldoende omdat er dan toch nog veel druk op de hiel komt. De ontsteking gaat daardoor niet heel snel weg en de pijn blijft dus ook aanwezig.

 

Behandeling door gewoon te lopen

Bekend is dat het lopen op het strand wel erg efficiënt is. De druk wordt helemaal verdeeld over de gehele voet en bovendien worden alle spieren optimaal gebruikt. Dit resulteert in een soepele peesplaat waar de doorbloeding goed is. Herstel van de ontsteking gaat relatief snel en de pijn verdwijnt vanwege de geringe druk op de hiel. Maar helaas is het niet mogelijk om iedere dag op het strand te gaan lopen wanneer je last hebt van een pijnlijke hiel.

Met dit alles in gedachten zijn de Medicovi Twin Heels zooltjes ontwikkeld. Het water in de zolen verdeelt de druk over de gehele voet. De drukpunten, waaronder bij de hiel, worden ontzien. Hierdoor krijgt de ontsteking beter de gelegenheid om te verminderen en te verdwijnen. Het tweede aspect is de continue beweging die de voeten moeten maken op de inlegzolen met water. Deze bewegingen maken de voeten soepeler en laat de spieren werken. En hoe soepeler de spieren, hoe meer de verkalking rond de aanhechting van de hielpeesplaat wordt afgebroken.

Het derde en laatste belangrijke onderdeel van de zooltjes van Medicovi is de actieve massage van de voet. Het water zorgt voor een continue beweging, in feite een massage, onder de voet en daarmee een optimale bloedcirculatie. In combinatie met de versoepeling van de spieren en de betere doorbloeding, zal de kalk ophoping rond de aanhechting van de hielpeesplaat sneller worden afgevoerd door het lichaam.

Kortom, u kunt de hielspoor te lijf gaan door gewoon te blijven lopen en te doen wat u wilt doen. De drievoudige werking van de zolen doen het werk voor u. Bekijk hier een informatieve video over de klachten en het behandelen van deze vervelende aandoening.

Behandelen door zooltjes

Conclusie :
Medicovi Twin Heels zooltjes werken erg effectief

Waar de meeste behandelingen gericht zijn op slechts één aspect van hielspoor behandelen, werken de Medicovi hielspoor zooltjes gelijkertijd op wel drie unieke manieren. En dat is gebleken effectief te zijn. Dit is in een samenwerking tussen LEA Medizintechnik GmbH, bij het centrum voor zintuiglijke motorische interactie aan de Universiteit van Aalborg (DK) –> Rapport Ålborg Univerisitet 2013.

Wat kun je allemaal doen tegen hielspoor?

Wat kun je allemaal doen tegen hielspoor?

Vrijwel niemand denkt aan hielspoor, totdat ze er zelf last van krijgen. En dan kan het eerst een vervelende pijn zijn, maar echt er iets aan doen gebeurt dan nog niet. Totdat de irritatie dusdanig wordt dat het de bewegingsvrijheid gaat beperken. En dan worden er...

Lees meer

Een vraag over effectieve behandelen ? Bel gerust: +31 (0) 33 2022 644

Contact

    Share This