Op internet staan diverse manieren en hulpmiddelen genoemd als effectieve hielspoor behandeling. Van steunzolen, gel hakjes tot shockwave en injecties. En hoewel een hielspoor pijnlijk kan zijn, is het soms schieten met een kanon op een mug. Voordat shockwave therapie of injecties nodig zijn, moet er al wel een behoorlijke historie zijn met de hielspoor. Het is vooral zaak om te voorkomen dat deze behandelingen nodig zijn en dat kan eigenlijk eenvoudiger dan je zou verwachten. In dit blog nemen we een paar effectieve hielspoor behandelingen door.

Rekoefening hielspoor

Rekoefeningen als hielspoor behandeling

Klinkt simpel, niet? Dat is het ook, maar het kan ook effectief zijn. Zeker in het geval van een beginnende hielspoor is het belangrijk om de hielpeesplaat soepel te houden. De hielpeesplaat is namelijk de plek waar het mis kan gaan doordat er te weinig soepelheid bij de aanhechting aanwezig is. Enige overbelasting op die plek kan dan al snel pijn gaan doen. Hoe soepeler de pees, hoe minder kwetsbaar.

Een goede oefening is door de hiel naar achter te brengen en voorover tegen iets aan te steunen. Door druk te zetten komen de pezen op spanning en rekt deze op. Hiermee kan de pees soepeler worden.
Rekken kan ook op andere manieren, zolang de pees aan de onderkant aan de voet maar gerekt wordt. Ook hiervoor zijn diverse hulpmiddelen beschikbaar die er bijvoorbeeld voor zorgen dat de voet in schuine positie wordt geplaatst en de pees gerekt wordt. De Strasbourg sok is ook een hulpmiddel dat de voet langere tijd in deze houding kan houden en daardoor de pees op kan rekken.

Meer informatie over rekoefeningen is op deze website hier te vinden.

 

Tennisballetje

Een ander beproefde manier om hielspoor te verminderen is om een tennisballetje onder de hiel te laten rollen. Deze masseert de pees bij de aanhechting en zo zal de doorbloeding verbeteren en de pees kunnen herstellen. Het enige probleem is dat je dit niet altijd even lang volhoudt. Maar effectief is het wel. En natuurlijk hoeft het geen tennisbal te zijn, maar mag het ook iets anders zijn om onder de voet te masseren. Als het maar niet te hard of te klein is.

Het masseren van de hiel kan ook helpen. Dit is een soortgelijk effect als bij het tennisballetje. Nadeel hiervan is wel dat je dit meestal niet heel lang volhoudt. Het effect is doorgaans ook wat minder.

 

Strandwandeling

Strandwandeling tegen hielspoorLopen op het strand (en dan wel op blote voeten) zorgt voor een optimale doorbloeding want de hele voet wordt aan het werk gezet. En bovendien zijn er geen pijnlijke drukpunten die de hiel irriteren. Het zand wordt onder de voeten vandaan gedrukt en tijdens dat proces worden alle spieren en pezen in de voeten optimaal gebruikt. Het is daardoor de ideale manier om de voeten te trainen. Helaas is er niet altijd een strand bij u in de buurt en we begrijpen ook dat het niet heel handig is om in de zandbak van bijvoorbeeld uw kind of kleinkind te gaan stampen. Maar het is zeker effectief.

Vergelijkbaar met de strandwandeling is de wandeling door het bos. Ook daar is de ondergrond ongelijk, maar zacht en geeft het dus demping. Een hielspoor behandeling is een mooie reden om regelmatig de natuur in te trekken. Er zijn echter situaties waar de hielspoor zo veel pijn doet dat er wel iets extra’s nodig is om die boswandeling te kunnen maken. Hielspoor zooltjes kunnen helpen om extra demping te geven, zeker wanneer het stugge schoenen betreft.

 

Hielspoor zooltjes

Een andere manier om hielspoor te behandelen is door middel van hielspoor zooltjes. Deze moeten we aan twee eigenschappen voldoen. Ten eerste moet de druk worden verdeeld, zodat de pijn op de hiel direct minder wordt en de overbelaste plek rust krijgt. De tweede eigenschap is dat het bijdraagt aan het herstel van de hielspoor. Vooral dit tweede punt is bij veel hielspoor zooltjes niet aanwezig. Er wordt vooral aandacht besteed aan het wegnemen van de pijn, maar dat neemt de oorzaak van de pijn niet weg. Een effectieve hielspoor behandeling is er een die daadwerkelijk de hielpeesplaat soepeler maakt, zodat deze bij enige overbelasting niet direct gaat ontsteken. Want dat geeft uiteindelijk de pijn. Dus eerst wegnemen van de pijn, behandelen van de oorzaak en zo blijft u op lange termijn gevrijwaard van hielspoor.

Geschikte zooltjes nodig voor het wegnemen van pijn en behandelen van de hielpeesplaat? Medicovi Twin Heels zijn uniek vanwege de combinatie van de benodigde eigenschappen bij de behandeling van hielspoor.

Share This