Hielspoor Preventie

 

Wat kunt u doen tegen hielspoor?

Dat is eigenlijk best eenvoudig. U dient er vooral voor te zorgen dat uw voeten voldoende fit blijven en vooral regelmatig aan het werk gezet worden. Een actieve voet heeft een goede doorbloeding en dus minder kans op een verkalking aan de hielpeesplaat.

Vernieuw sportschoenen ook regelmatig, in ieder geval in overeenstemming met het gebruik. Te veel en te lang gedragen schoeisel kan van invloed zijn op het ontstaan van hielspoor. Loop in huis ook niet op blote voeten. De harde vloer zorgt voor extra irritatie onder de hiel en dus kans op overbelasting en ontsteking van de hielpeesplaat.

Op blote voeten over een strand lopen is wel aan te bevelen en wellicht de meest prettige oefening die we kunnen bedenken. Dit is goed omdat de gehele voet aan het werk gezet wordt en alle spieren in de voet worden gestimuleerd. U kunt er ook voor kiezen om regelmatig strekoefeningen te doen om de hiel soepel te houden.

Bent u niet altijd in de gelegenheid om uw voeten aan het werk te zetten? Gebruik dan de Medicovi inlegzolen in schoeisel met een stevige zool. Het gebruik van de Medicovi zolen is vergelijkbaar met het lopen door zand door de natuurlijke, volledige variabele ondersteuning van het water in de zooltjes.

Wij adviseren de Medicovi ‘FRONT’ en de Medicovi ‘A40’ inlegzolen voor preventie van hielspoor. Deze zolen verkleinen in sterke mate de mogelijkheid van het ontstaan of terugkeer van hielspoor klachten.

Heeft u al een hielspoor ? Dan kunt u met de Medicovi Twin-Heels de klachten direct verminderen en gelijk werken aan het herstel.

Benieuwd naar de hielspoor inlegzolen? www.skafit.nl

Contact

Holleweg 16, 3925 LW Scherpenzeel

Share This