Hielspoor voorkomen

 

Wat kun je doen tegen hielspoor?

Hielspoor voorkomen is eigenlijk best eenvoudig. Je dient er vooral voor te zorgen dat uw voeten voldoende fit blijven en vooral regelmatig aan het werk gezet worden. Een actieve voet heeft een goede doorbloeding en dus minder kans op een verkalking aan de hielpeesplaat.

Het is verstandig om sportschoenen regelmatig te vernieuwen. Dit moet uiteraard gebeuren in overeenstemming met het gebruik. Als je teveel en te lang gedragen schoeisel draagt, kan er sneller hielspoor ontstaan. Thuis op blote voeten lopen kan ook bijdragen aan het ontstaan van hielspoor. De harde vloer zorgt voor extra irritatie onder de hiel en dus kans op overbelasting en ontsteking van de hielpeesplaat.

Wat beter is voor de spieren in de voeten, is op blote voeten over een strand lopen. Wellicht is dit ook de prettigste oefening die we kunnen bedenken. Dit is goed omdat de gehele voet aan het werk gezet wordt en alle spieren in de voet worden gestimuleerd. Je kunt er ook voor kiezen om regelmatig rekoefeningen te doen om de hiel soepel te houden.

 

Slippers en hielspoor

We hebben ook al op besproken dat slippers vaak een oorzaak zijn van hielspoor. Natuurlijk willen we je niet adviseren om helemaal geen slippers meer te dragen, want wat is er in de zomer nou fijner dan dat? Maar als je dan toch teenslippers koopt, dan is het verstandig om slippers met een goed voetbed te kopen. Goede ondersteuning en demping is belangrijk en dat is bij de meeste slippers wel een probleem. Wij adviseren je daarom Sole slippers te dragen, want dat zijn slippers die de juiste steun geven aan je voeten. En door deze goede ondersteuning en demping, krijg je gegarandeerd geen last van hielspoor. Overigens voorkomen ze ook uitstekend achillespees klachten en vermoeide voeten.

Slippers tegen hielspoor

 

Hielspoor oplossingen

De beste oplossing om hielspoor te voorkomen is dus zorgen voor goed schoeisel (en slippers) en voorkom overbelasting. Maar als je al hielspoor hebt, dan zul je daar toch iets mee moeten doen. Medicovi inlegzolen kunnen bijvoorbeeld uitstekend in de meeste schoenen worden gedragen. Het gebruik van de Medicovi zooltjes is zorgt gegarandeerd voor een directe verlichting van de pijn. En bovendien zorgt de masserende werking van het water voor een betere doorbloeding en soepelere spieren en pezen. Zo krijg je een effectieve behandeling aan je hiel. Watergevulde zooltjes hebben nog een ander effect, namelijk dat het de balans van het lichaam verbetert. de sensorische werking (signalen naar je hersenen) zorgen ervoor dat je sneller disbalans in je lichaam signaleert. Dit gebeurt vrijwel onbewust, maar is belangrijk, zeker als je om wat voor reden dan ook een hoger risico op vallen hebt. Deze functie van de zooltjes krijg je er dus gratis bij!

Medicovi inlegzolen

Wij adviseren de Medicovi ‘FRONT’ en de Medicovi ‘A40’ inlegzolen voor het voorkomen van hielspoor en het zorgen voor een betere lichaamsbalans. Deze zooltjes verkleinen in sterke mate de mogelijkheid van het ontstaan of terugkeer van hielspoor klachten. Maar ook achillespees problemen en vermoeide voeten zijn gebaat bij deze zolen.

Heb je al een hielspoor opgelopen? Dan kun je met de Medicovi Twin-Heels de klachten direct verminderen en gelijk werken aan het herstel.

Benieuwd naar de hielspoor inlegzolen? www.skafit.nl

Contact

    Share This