Injecties

Hielspoor is een aandoening waarbij vanwege een peesplaatontsteking veel pijn wordt ondervonden onder de hiel. De aandoening komt zeer vaak voor bij mensen boven de 45 jaar en kan langdurig aanhouden. Als het gaat om het verhelpen van hielspoor, wordt er gesproken van de volgende behandelmethoden:

 

INJECTIES

Als er wordt gesproken over mogelijke behandelingen van hielspoor, dan behoort het doen van een injectie tot één van de mogelijkheden. De injectie bevat cortisonen en heeft als doel om de ontstekingen in de hiel te remmen. Cortisone is een variant van de lichaamseigen bijnierschorshormonen. De injectie is een symptoombestrijder en wordt in veel gevallen als uiterste middel gebruikt. Meestal op het moment dat er veel hinder wordt ondervonden van pijnklachten. De pijn wordt vervolgens verholpen, maar het probleem niet. Hiernaast kan de injectie zelf erg gevoelig zijn. De effecten van de behandeling zijn van korte duur omdat de pijn wordt bestreden en het probleem niet wordt aangepakt. Het gevolg is dat in veel gevallen, na verloop van tijd, de klachten weer terug komen.

 

VERGELIJK BEHANDELING HIELSPOOR ZOOLTJES EN INJECTEREN

Hielspoor betekent feitelijk overbelasting. De overbelasting kan alleen voorkomen worden door de hiel op een andere manier te belasten. De belasting dient dusdanig te zijn dat het lichaam het aan kan. Met de massagezolen van Skafit wordt door middel van het water in de zolen het gewicht verdeeld over de hele voet. Hiermee wordt het gewicht over de gehele voet verdeeld waardoor er een goede houding wordt aangenomen en toekomstige klachten worden voorkomen. De Cortisonen injecties dienen puur ter bestrijding van de pijn en werken ontstekingsremmend. De injecties werken dus tijdelijk en het probleem wordt niet bij de kern aangepakt.

Het komt wel eens voor dat de massagezolen in het begin het gevoel wekken dat er in de ene zool meer water zit dan in de andere. Dit kan ook het geval zijn. Het komt echter vaker voor dat dit gevoel wordt veroorzaakt door een verkeerde lichaamshouding wordt aangenomen. De massagezolen zorgen er voor dat het gewicht beter wordt verdeeld en na verloop van tijd zal er opgemerkt worden dat beide zolen weer gelijk voelen.

Bent u nieuwsgierig naar de Medicovi hielspoor zooltjes? Neem dan gerust een kijkje naar het aanbod in onze webwinkel.

Share This