Over Medicovi

MEDICOVI is een 100% Deens bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft op inlegzolen die gevuld zijn met water. Het idee is afkomstig uit de paardensport, waar hoeven met water moesten zorgen voor het verminderen van specifieke klachten aan hoeven, benen en de rest van het lichaam bij de paarden. Dit bleek zo succesvol dat men dit ook voor mensen is gaan toepassen. En dit bleek bijzonder succesvol.

Na meer dan twee decennia hebben ze miljoenen paren inlegzolen verkocht. Ze hebben deze ervaring gebruikt om een de beste inlegzolen te creëren en uw voeten gezond te houden. Dat dit mogelijk is, zit in 3 elementen:

  1. Het bewegende water stimuleert de doorbloeding
  2. Water is uitstekend in staat om druk geheel over de voeten te verdelen en daarmee drukpunten weg te nemen
  3. Op water lopen forceert het lichaam de juiste balans te vinden. Spieren passen zich hieraan aan en worden sterker zodat ook op de langere termijn een goede loophouding wordt gewaarborgd.

 

Wetenschappelijk ontwikkeld en getest

De zolen zijn samen met de Universiteit van Kopenhagen (Afdeling Cellulaire en Moleculaire Geneeskunde) ontwikkeld. Daarna zijn ze getest in samenwerking met het Centrum voor sensomotorische Interactie aan de Universiteit van Aalborg. De resultaten waren meer dan bevredigend en tonen aan dat Medicovi inlegzolen zeer effectief zijn.

 

Medicovi bij hielspoor klachten, maar nog veel meer voet/loopproblemen

De combinatie van eigenschappen van watergevulde zooltjes, zorgen ervoor dat deze zeer geschikt zijn bij hielspoor. De pijnlijke hiel is overbelast en bij iedere stap doet deze pijn. Wanneer de druk verdeeld wordt over de gehele voet, zal de pijn direct minder worden.

Daarnaast is het bij hielspoor vaak zo dat de hielpeesplaat een verkalking heeft rond de aanhechting op het hielbeen. Deze verkalking komt vaak door gebrekkige flexibiliteit van de voeten en dat komt vaak door te weinig (goede) beweging. Het bewegende water zorgt ervoor dat de spieren in de voeten aan het werk gezet worden en dat komt de flexibiliteit ten goede. En zo vermindert dus ook de verkalking.

Maar watergevulde inlegzolen zijn zeer bruikbaar bij nog veel meer voet- en loophoudingsproblemen. Bij een doorgezakte voorvoet bijvoorbeeld. Want ook daar is er sprake van een verzwakte voet, waardoor de voorvoet wat inzakt. De spieren kunnen de voetboog onvoldoende omhoog houden en zakt in. De kootjes gaan knellen en de voet verder uit elkaar staan (spreidvoet). Naast dat de pijn door de Medicovi Front wordt weggenomen, zorgen de zooltjes er ook voor dat de voeten sterker worden en de klachten minder.

 

Neuropathie

Bij neuropathie kunnen diverse ziekten een oorzaak zijn. Bijvoorbeeld diabetes. Bij diabetes kan schade aan de zenuwen en pezen plaatsvinden, waardoor stekende pijn of juist gevoelloosheid kan ontstaan. Een gebrekkige doorbloeding is veelvoorkomend bij diabetes. En daardoor wordt weefsel kwetsbaarder, met als mogelijk gevolg neuropathie. Wanneer er bovendien drukpunten zijn, kan de huid onder de voet ook sneller stuk gaan.

Medicovi inlegzolen (D40) Verdelen de druk uitstekend onder de gehele voet. Dit vermindert het risico op wondjes voor mensen met diabetes. Het bewegende water zorgt voor een betere doorbloeding van de voeten, wat meer voedingsstoffen aanvoert naar het weefsel in de voeten. Daardoor blijft dit weefsel sterker en herstelt het ook beter. Zelfs in gevallen van neuropathie, waarvan gezegd wordt dat dit niet kan herstellen, zijn er vele gedocumenteerde gevallen dat de neuropathie weg ging.

 

Parkinsson

Bij de ziekte van Parkinsson is de balans van het lichaam aanzienlijk verminderd. De kans op vallen is daardoor groot. Wat men ontdekte bij het dragen van Medicovi inlegzolen is dat het water onder de voeten zorgde voor een betere balans. De signalen die de zenuwen doorgeven aan de hersenen verlopen zeer effectief, wanneer men op water loopt. Deze extra alertheid op disbalans zorgt voor veel meer stabiliteit. En dus minder kans op lelijke vallen.

balans door medicovi

Betere balans door signalen naar de hersenen.

Het zal duidelijk zijn dat Medicovi inlegzolen bijzonder zijn. Het is anders dan conventionele inlegzolen, die vooral uitgaan van een verhoging van delen van de zool. Maar eigenlijk is het niet logisch om zolen met een verhoging te maken. De voeten zijn niet gemaakt om in een schoen opgesloten te zitten. Lang geleden  waren de voeten veel sterker. Hadden ze direct contact met de zachte grond onder ons en waren ze zeer flexibel en sterk. Door de steeds comfortabeler zittende schoenen van tegenwoordig hoeven de voeten niet meer zoveel te doen als voorheen. En daar worden ze kwetsbaarder door. Het water in de inlegzolen van Medicovi brengt weer terug wat de voeten nodig hebben om sterk en flexibel te zijn. Het hele lichaam is daardoor ook beter in balans.

Twin-Heels
A40 inlegzolen werkschoenen

Heeft u een vraag? Bel onze klantenservice: +31 (0)33 – 2022 644

Contact

Share This