We hebben op deze website al meerdere keren aangegeven dat slippers een oorzaak kunnen zijn van het ontstaan van hielspoor. En dan vooral het soort slipper dat plat, dun en slap is. Al zijn goedkope teenslippers aantrekkelijk om te kopen, meestal is het niet verstandig voor de voeten. Wie kent het gevoel nou niet dat je met de hak half naast de slipper staat? En na wat kilometers gelopen te hebben krijgt men pijn aan de voeten, achillespezen etc. Nee, zeker niet ideaal.

Die slappe teenslippers zijn vaak weinig ondersteunend en van een zacht materiaal waardoor de voeten vrij snel gaan doorzakken. Veel spieren en pezen in de voet, enkels en rug moeten de verkeerde loophouding compenseren en worden dus overbelast. Het is dan een kwestie van tijd voordat pijn ontstaat.

Dat teenslippers met een goed voetbed niet zo mooi zijn is gelukkig geen argument meer. De SOLE teenslippers hebben niet alleen een geweldig voetbed dat de voet volledig ondersteunt, ze zien er ook prachtig uit. Het mooie is eigenlijk dat de gewelfde ergonomie van de voet is doorgetrokken naar de slipper en daarom hebben de slippers een heel mooi sportief uiterlijk.

 

Slippers met goed voetbed

SOLE is van oorsprong een steunzolen fabrikant. En dus hebben ze verstand van de vorm van de voeten. De ondersteuning richt zich op de voorvoet (lichte verhoging onder de bal van de voet), de voetboog (duidelijke ondersteuning aan de binnenkant van de voet) en ook de hiel (met een diepe hiel voor extra stabiliteit). Die hielpeesplaat (de spier / pees die van de hiel naar de voorvoet loopt), wordt op deze manier niet overmatig belast. Daarom ontstaan er door de SOLE slippers geen hielspoor klachten, wat bij heel veel andere dames en heren slippers wel het geval is.

Benieuwd naar deze slippers? Bekijk het gehele assortiment op Skafit.nl/Slippers

Slippers tegen hielspoor - NauticalSlippers met voetbed - BlushSlippers tegen hielspoor Casual CoalSlippers met goed voetbed

Share This