Hielspoor sokken

Een behandeling tegen hielspoor die je wat minder vaak hoort is het dragen van hielspoor sokken. Nu zul je wellicht denken, wat kunnen sokken nu tegen hielspoor doen? Gewone sokken kunnen dat inderdaad niet, maar er zijn 2 varianten die wel je wel kunt gebruiken bij het behandelen van hielspoorklachten.

De Strassburg sok

Dit type sok is ervoor gemaakt om extra rek in de pezen en spieren te brengen. We weten dat rekoefeningen kunnen helpen om lengte in de spieren en pezen te brengen en deze Strassburg sokken zorgen ervoor dat de rekstand voor een langere tijd vastgehouden kan worden. Lopen met deze sok is echter niet heel handig, dus vandaar dat deze sok geadviseerd wordt om vooral ’s nachts te dragen. Je kunt dan de hele nacht rek op de pezen en spieren houden en zo de lengte vergroten.

Het gebruik van deze Strassburg sok is alleen aan te bevelen als de oorzaak van de hielspoor ligt in het hebben van te korte spieren en pezen. Wanneer dit niet het geval is, dan heeft het ook weinig zin om deze op te rekken en ben je hoe dan ook beter af met hielspoor zooltjes.

Compressiekousen

Een ander type sok dat kan helpen is de compressiekous. De compressiekous geeft compressie (druk) rond de gehele voet, met als doel om de doorbloeding te verbeteren. Door verbeterde doorbloeding kunnen voedingsstoffen sneller aangevoerd worden naar de cellen van de geblesseerde plek. Op deze manier kunnen overbelastingen en bijkomende ontstekingen worden verminderd. Uiteraard zorgt een betere doorbloeding er ook voor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

Wat ook prettig is, is dat dergelijke sokken er ook voor zorgen dat er wat meer ondersteuning is van de voet. Vooral de voetboog kan bij hielspoor wel wat ondersteuning gebruiken, want hielspoor komt veel voor bij mensen met doorgezakte voeten (voetboog).

Een zeer effectieve compressiekous tegen hielspoor is de FS4 ‘hielspoor compressiekousen’ van het merk Os1st. Door gebruik te maken van meerdere compressiezones zorgt deze sok voor een goed resultaat.

Aanvulling op andere behandelingen

Hoewel een Strassburg sok of een compressiekous in veel gevallen een positieve bijdrage kan leveren, adviseren we om dergelijke hulpmiddelen vooral als aanvulling van de behandeling te zien. Goede inlegzolen (zoals de Medicovi water gevulde inlegzolen), compressiekousen, rekoefeningen en wellicht shockwave therapie zullen gezamenlijk het meeste effect hebben. Hiermee bestaat de kans om helemaal van je hielspoor af te komen.

Hielspoor compressiekousen
Zolen kopen op Skafit.nl

Hielspoor zooltjes kopen en weer lekker lopen? www.skafit.nl

Contact

    Share This