Hielspoor is een aandoening waarbij vanwege een peesplaatontsteking veel pijn wordt ondervonden onder de hiel. De aandoening komt zeer vaak voor bij mensen boven de 45 jaar en kan langdurig aanhouden. Als het gaat om het verhelpen van hielspoor, wordt er gesproken van de volgende behandelmethoden:

  • Shockwave
  • Injecties
  • Podologie
  • Fysiotherapie
  • Rust
  • Acupunctuur
  • Operatie
  • Pijnstillers
  • Massagezolen

Om een zo duidelijk mogelijk beeld te creëren van de mogelijkheden, en om u te voorzien van de benodigde ondersteuning in het beslissingsproces, worden de massagezolen van MEDICOVI vergeleken met de alternatieve behandelmethoden. De voor en nadelen van de behandelingen worden tegen elkaar afgewogen. In dit artikel worden de MEDICOVI massagezolen vergeleken met de zolen van een podoloog.

Wat doet een podoloog?

Podologie betekent letterlijk voetkunde. Een podoloog is een voetkundige die gespecialiseerd is in diverse voetproblemen. Indien er bij een patient hielspoor is gediagnostiseerd wordt er eerst uitgebreid naar de voet gekeken alvorens er over wordt gegaan op het verstrekken van de zolen. De zolen die worden verstrekt, moeten er voor zorgen dat de klachten, die zijn ontstaan als gevolg van hielspoor, afnemen.

De zolen van de podoloog

Zooltjes van de podoloogVoordat de Podoloog de zooltjes verstrekt wordt de voet eerst uitgebreid geanalyseerd. De voet wordt opgemeten en er wordt beoordeeld, hoe het lichaamsgewicht over de voet wordt verdeeld. Hiernaast worden er foto’s van de voet gemaakt. Door deze uitgebreide onderzoeksfase ontstaat er veel vertrouwen bij de patienten in de zooltjes. Bij zooltjes van de podoloog worden de pijnlijke delen van de voet ontlast, waardoor de pijn afneemt. Het nadelige gevolg is het feit dat de voet amper beweegt en de pezen alleen maar stugger worden. Er kunnen hierdoor in plaats van minder alleen maar meer problemen ontstaan.

Waterzolen van MEDICOVI

Bij de waterzolen van MEDICOVI is er continu sprake van een dynamische ondersteuning. De zolen ontlasten niet alleen pijnlijke delen, maar wordt op een natuurlijke manier ondersteund. De belasting van de voet komt overeen met de voetbelasting wanneer een mens met blote voeten door de natuur zou lopen. Door de voortdurende waterbewegingen in de zool wordt de elasticiteit van de pezen gestimuleerd. Tegelijkertijd hebben de zolen een pijn ontlastende functie vanwege de watergevulde hakbescherming.

Bent u nieuwsgierig naar de Medicovi massagezolen? Neem dan gerust een kijkje naar het aanbod in onze webwinkel.

Share This