Hielspoor zooltjes

Hielspoor zooltjes van Medicovi zijn revolutionair. Zooltjes gevuld met water is een totaal andere manier van behandelen dan regulieren inlegzolen die meestal met verhogingen onder de voet werken. Maar lopen op water heeft enkele zeer opvallende positieve eigenschappen, die zeer veel kunnen toevoegen aan de behandeling van hielspoor. De voornaamste eigenschappen zijn de actieve stimulering van de spieren en pezen in de voet. Hierdoor verbetert de bloedcirculatie en worden de voeten flexibeler. Een andere belangrijke eigenschap is dat het water de druk verdeelt onder de voet, waardoor pijn direct weggenomen wordt.

Ontwikkeld samen met medische experts

Medische experts van de Universiteit van Kopenhagen en de Aalborg Universiteit in Denemarken hebben meegewerkt aan het ontwikkelen en testen van deze inlegzolen. De biomechanica van het menselijk lichaam is bestudeerd en de effecten van lopen op water is als zeer effectief beoordeeld. In dit document vindt u informatie over het onderzoek en de geweldige resultaten hiervan. De Medicovi hielspoor zooltjes zijn daarom een verantwoorde en goed onderbouwde oplossing tegen verschillende soorten voetklachten, waaronder dus ook hielspoor.

Hielspoor zooltjes

 

 

Positieve feedback door dragers van de zolen

Mensen die op de Medicovi inlegzolen hebben gelopen zullen het beamen : het is een bijzonder gevoel dat even tijd moet krijgen om te wennen. Maar wanneer u enige tijd op de watergevulde zooltjes loopt, dan wilt u niet meer anders. De gevolgen voor hielspoor pijn, rugpijn en andere uiteenlopende klachten aan uw bewegingsapparaat zullen u positief verrassen.

Niet alleen bevordert de continu variabele ondersteuning de bloedcirculatie, de inlegzooltjes zullen ook uw balans verbeteren. In een milliseconde geeft de hydrauliek van het water ongemerkt signalen door die u helpen een betere balans te krijgen. Dit kan ervoor zorgen dat de kans op vallen afneemt. Deze eigenschap kan ook van waarde zijn voor mensen met neuropathie.

Eigenschappen Medicovi inlegzolen tegen hielspoor

Hieronder vindt u een overzicht van de bijzondere eigenschappen over de Medicovi Twin-Heels watergevulde hielspoor inlegzolen:

 • De demping is goed voor hielen, knieën, heupen en rug.
 • Drukpunten worden voorkomen, door drukverdeling onder de gehele voet.
 • Verminderen eeltvorming
 • Zweet reducerend en ventilerend. Daardoor altijd droog.
 • Aangenaam in gebruik
 • Verbeterde balans van het lichaam
 • Wasbaar op 40°C.
 • Vrijwel iedere maat : 36 – 47
 • Zo nodig op maat te knippen
 • Half jaar garantie op materiaal- en constructiefouten

Gebruik van de Medicovi Twin Heels

Draag de Medicovi Twin-Heels inlegzolen tegen hielspoor zoveel mogelijk! Je kunt hierbij de zooltjes steeds eenvoudig verplaatsen van het ene paar schoenen naar het andere. Heb je daar geen zin in, dan is het verstandig om tegen een aantrekkelijke korting gelijk extra zooltjes aan te schaffen.Skafit biedt een staffelkorting aan als je 2 of meer paar zolen tegelijk aanschaft.

Let bij het plaatsen in de schoen er op dat de juiste zijde boven ligt. D.w.z. witte kant (antislipzijde) onder en de bruine kant (vocht absorberend) boven. De Medicovi Twin-Heels inlegzolen dienen plat in de schoen te liggen. Als de zolen iets te groot zijn kan aan de voorzijde een stukje worden afgeknipt.

Naast vermindering van de hielspoor klachten kunt u na enkele dagen ook wat anders merken. Een lichte spierpijn is heel gebruikelijk, maar ook een (positief) effect op de knie- en/of heupgewrichten. Dit is het gevolg van de corrigerende werking van de zolen.Door een betere positionering van het lichaam (balans) zullen spieren en gewrichten een betere houding aannemen. Omdat het lichaam hieraan moet wennen, kan het zijn dat dit gepaard gaat met lichte spier en gewrichtspijn. Dit zal echter na enkele dagen weer voorbij gaan en dan merkt u pas echt hoe groot het positieve effect is. Wat dan overblijft is het comfort en de positieve effecten op de balans, drukverdeling en loophouding.

Blote voeten
Door de fijne geweven toplaag kun je zelfs op blote voeten op de zooltjes lopen. Het materiaal plakt niet en door de antibacteriële en ventilerende eigenschappen van het materiaal, gaat het ook niet stinken.

Reinigen
Daarbij zijn de zolen ook nog eenvoudig in de wasmachine schoon te maken (wèl altijd een waszakje gebruiken!), zodat deze altijd hygiënisch in het gebruik blijven. U kunt de Medicovi Twin-Heels steunzolen tegen hielspoor wassen op 40º.

Zolen kopen op Skafit.nl
Water gevulde hielspoor inlegzolen

Maten

De Medicovi Twin-Heels hielspoor zooltjes zijn verkrijgbaar in zeven verschillende maten. Deze beginnen bij maat 34-35 en zijn leverbaar t/m maat 46-47 (schoenmaat 47/48), steeds per twee maten. De inlegzolen passen wat betreft breedte in vrijwel iedere schoen. Wel dient u de bestaande binnenzolen uit uw schoenen te halen zodat er voldoende ruimte is in de schoenen.

De hielspoor steunzolen kunnen eventueel één maat worden afgeknipt. Het gedeelte onder de tenen bevat geen water, dus u hoeft niet bang te zijn dat door het knippen de zolen lek kunnen raken.

Maattabel Medicovi twin heels

Inlegzolen in open schoenen

In open schoenen is het vaak erg lastig om inlegzolen te dragen die helpen om hielspoor te verminderen of voorkomen. Voor de Medicovi watergevulde inlegzolen is hiervoor een oplossing. Zij kunnen namelijk eenvoudig met zelfklevende klittenband worden vastgemaakt. Dit gebeurt het best met (ronde) stukjes klittenband van ± 2 cm onder de voorkant en onder het hielgedeelte. De oppervlakken waar de kleefzijde geplakt wordt goed schoon maken.

Voor het gebruiksgemak is het aan te bevelen de zachte kant in de sandaal of slipper te plakken en de harde kant aan de onderzijde van de steunzool. Dit voorkomt dat u bij het niet dragen van de inlegzolen, op een ruwe klittenband loopt. De zelfklevende klittenband kan dan gewoon in de sandaal of slipper blijven zitten voor een volgende keer dat u deze wilt dragen met de Medicovi hielspoor inlegzolen.

De klittenband zorgt ervoor dat u naar eigen wens kunt wisselen met de inlegzolen in uw open schoenen. Het klittenband gaat lang mee en indien geplaatst zoals hierboven beschreven zult u niet eens merken dat ze er zitten. Ze zijn dun en zacht en u ondervindt er geen hinder van.

Wanneer u Medicovi inlegzolen bestelt, dan kunt u eenvoudig een setje klittenband (goed voor 2 paar Medicovi inlegzolen) bij bestellen. Wanneer u 2 paar inlegzolen bestelt krijgt u vaak ook nog eens een mooie combinatie korting.

Klik hier om direct een setje klittenband te bestellen dat speciaal geschikt is voor de Medicovi hielspoor inlegzolen.

Klittenband om zooltjes te fixeren

Levensduur

Hoe lang gaan de zolen mee?
De werking van de Medicovi Twin-Heels steunzolen tegen hielspoor is ongeveer 6-8 maanden, afhankelijk van het gebruik. Intensieve belasting kan dit verminderen. Door slijtage ontstaan er microscopisch kleine gaatjes waardoor het water verdampt en de werking vermindert. Het verdient aanbeveling de steunzolen ook tijdens het sporten te gebruiken, de mogelijkheid dat dit de levensduur van de steunzolen bekort weegt niet op tegen de snelle verbetering van de klachten.

Slijtage
De slijtage van de lagen is deels afhankelijk van hoe lang de Medicovi Twin-Heels steunzolen tegen hielspoor worden gebruikt en deels van de manier waarop de gebruiker loopt.
In principe is dit hetzelfde als de slijtage van autobanden, waarbij de slijtage afhankelijk is van het aantal gereden kilometers en de rijstijl.

Schoenen
Het is voorts van belang om gebruik te maken van goede schoenen met een stevige zool. Controleer uw (sport-)schoenen of hierin zich wellicht een afdruk van de voet gevormd heeft. Gebruik dit schoeisel niet meer en gebruik hierin in geen geval de Medicovi Twin-Heels hielspoor steunzolen. Loop op sportschoeisel niet langer dan strikt noodzakelijk.

Garantie

Wij zijn overtuigd van de uitstekende kwaliteit van de Medicovi hielspoor zooltjes. Daarom geldt er een garantie van 6 maanden op materiaal- en constructiefouten. De garantie gaat in op de dag van aankoop en is onder voorbehoud van normaal gebruik en een normaal looppatroon.

Klachten over Medicovi Twin-Heels steunzolen tegen hielspoor die bij onze dealers zijn aangeschaft lossen wij rechtstreeks op. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat er een aankoopbewijs of kassabon wordt overlegd.

MEDICOVI ApS levert 6 maanden garantie op gebreken aan het materiaal, maar niet op slijtage door het gebruik van de inlegzolen. Er kan sprake zijn van een gebrek in de materialen als er na een tijd in de ene zool nog wel water is en in de andere niet meer. Als de waterinhoud in beide zolen echter tegelijk afneemt, dan is dit vanwege normale slijtage.

De normale levensduur van de watergevulde hielspoor zooltjes is ongeveer 9 – 12 maanden. Wanneer onder normale omstandigheden de levensduur aanzienlijk korter is, dan bekijken wij graag samen met u wat de oorzaak hiervan kan zijn. Soms kunnen verkeerde schoenen met een doorgezakte voetzool een oorzaak zijn. Maar ook een verkeerde maatvoering kan een oorzaak zijn. Wanneer de zolen namelijk iets te groot zijn, dan kan het water niet goed verdelen onder de voet. Er komt dat een verkeerde drukverdeling wat ten eerste niet goed is voor uw voeten en hielspoor, maar dus ook niet goed voor de zooltjes.

Op de productpagina van de Medicovi Twin heels vindt u veel informatie over selecteren van de juiste maat en het gebruik van de zolen. Heeft u alsnog vragen hierover, aarzel dan niet om even contact met ons op te nemen.

Garantie op de medicovi inlegzolen

Ook van hielspoor afkomen met de Medicovi zooltjes? www.skafit.nl

Contact

  Share This