Veel mensen met hielspoor lopen erg lang door met hun klachten, zonder dat ze weten wat ze er aan kunnen doen. Het ontbreekt vaak aan kennis en ook bij de huisarts worden veel tegenstrijdige geluiden gehoord. Rust, zooltjes, oefeningen en shockwave zijn enkele voorbeelden van behandelingen die aangedragen worden. En allemaal zijn ze in meer of mindere mate juist. Maar het maakt natuurlijk nog wel uit wat voor zooltjes je draagt en welke oefeningen je doet. Shockwave lijkt een paardenmiddel als niets heeft geholpen en de wanhoop toeslaat. Maar ook dat helpt niet altijd genoeg.

Hoe lang je dus last hebt van hielspoor klachten hangt ook af van de gekozen oplossing en de mate waarin de oplossing helpt. Maar doorgaans zou een hielspoor door twee elementen snel moeten kunnen verminderen (of in ieder geval de pijn afnemen). Het eerste is door de schokken op de hiel te verminderen en zo de pijnlijke druk op onderkant van de hiel te verminderen. Als de druk verdeeld wordt, dan is de pijn vaak al direct minder of zelfs weg. Maar met het wegnemen van de druk en de pijn is de hielspoor nog niet genezen.

 

Genezing hielspoor

Het tweede element dat voor genezing van belang is, is dat de hielpeesplaat goed doorbloed wordt, zodat deze kan herstellen van de ontsteking / irritatie. Voorwaarde hierbij is wel dat de irritatie (schokken / overbelasting) wordt weggenomen. Dit kan vaak door goede schoenen, niet met blote voeten op harde vloeren lopen en zorgen voor een soepele sterke voet, waarbij de spieren goed gebruikt worden. Sterke voeten door training houdt de voeten gezond. Wanneer aan deze voorwaarden wordt voldaan kan al binnen enkele dagen (beginnende hielspoor) tot enkele weken (voor ernstigere varianten die al lang aanwezig zijn) een sterk verbeterde situatie optreden. Na enkele weken zouden daarom al veel mensen van hun hielspoor kunnen genezen.

Meer lezen over hoe hielspoor te genezen is en wat je kunt doen om het te bevorderen? Lees onze verschillende blogs en informatie pagina’s op deze site en ontdek dat het relatief eenvoudig is om van hielspoor af te komen. Medicovi Twin Heels hielspoor zooltjes kunnen daarbij erg effectief zijn.

Share This