Wat is de oorzaak van hielspoor

Een hielspoor ontstaat ogenschijnlijk zonder directe oorzaak. Vijftien jaar geleden was deze aandoening zelfs nauwelijks bekend. Er kan worden aangenomen dat steeds comfortabeler schoeisel in combinatie met een zogenaamde doorgezakte voet (spreidvoet) vaak tot hielspoor leidt. Dit komt omdat de voeten in comfortabele schoenen nauwelijks aan het werk gezet worden en er onvoldoende doorbloeding is in de voeten.

Ook de gestegen populariteit van loopsporten (hardlopen, tennis, golf, enz.), heeft geleid tot een toename van overbelastingsletsels wat hielspoor feitelijk is. Soms openbaart hielspoor zich korte tijd nadat met sporten is begonnen, maar dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Een te lang gebruik van hetzelfde paar sportschoenen kan zeker tot de oorzaken behoren. Dit geldt ook voor schoenen met zachte zolen.

Een staand beroep, soms in combinatie met ‘een pondje teveel’, is ook een oorzaak van hielspoor. Ook hier geldt weer dat te comfortabele schoenen vaak in combinatie met een doorgezakte voorvoet, vaak funest zijn. De voet heeft te weinig beweging in de schoen en dit gaat ten koste van een goede doorbloeding. Er ontstaan drukpunten die de aandoening kunnen veroorzaken.

Het wegnemen van de oorzaak voor het ontstaan van hielspoor is uiteraard belangrijk voor een goede blijvende oplossing. Lees meer over het behandelen en het voorkomen van hielspoor. Hier leest u ook over hoe Medicovi water gevulde inlegzolen de doorbloeding stimuleren en schokken absorberen.

hielspoor zooltjesHielspoor zooltjes onderkant

 

 

 

 

Slippers vaak oorzaak van hielspoor in de zomer

Het lopen op verkeerde slippers is ook vaak een oorzaak van hielspoor. Bij slappe en platte slippers zakken de voeten door en is de demping ook niet juist. Lopen op goede slippers met een goed naar de voeten gevormd voetbed kan veel ellende voorkomen. Bij Skafit hebben we de meest effectieve teenslipper geselecteerd die voorkomen dat u klachten krijgt. En wat ook zeer aangenaam is, ze zien er prachtig uit.

Bekijk het gehele assortiment SOLE slippers (voor dames en heren) op www.skafit.nl/Slippers

Slippers tegen hielspoor Casual Coal Slippers met voetbed - Blush Slippers tegen hielspoor - Nautical

 

 

 

 

 

 

SOLE teenslippers zijn gemaakt van gerecycled materiaal en derhalve ook een zeer milieu bewuste keuze !

Wilt u snel én effectief van uw hielspoorklachten af?

Contact

Share This