Oorzaak hielspoor

 

Overbelasting oorzaak hielspoor

Een hielspoor ontstaat ogenschijnlijk zonder directe oorzaak. Vijftien jaar geleden was deze aandoening zelfs nauwelijks bekend. Er kan worden aangenomen dat steeds comfortabeler schoeisel in combinatie met een zogenaamde doorgezakte voet (spreidvoet) vaak tot hielspoor leidt. Dit komt omdat de voeten in comfortabele schoenen nauwelijks aan het werk gezet worden en er onvoldoende doorbloeding is in de voeten.

Ook de gestegen populariteit van loopsporten (hardlopen, tennis, golf, enz.), heeft geleid tot een toename van overbelastingsletsels wat hielspoor feitelijk is. Soms openbaart hielspoor zich korte tijd nadat met sporten is begonnen, maar dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Een te lang gebruik van hetzelfde paar sportschoenen kan zeker tot de oorzaken behoren. Dit geldt ook voor schoenen met zachte zolen.

Een staand beroep, soms in combinatie met ‘een pondje teveel’, is ook een oorzaak van hielspoor. Ook hier geldt weer dat te comfortabele schoenen vaak in combinatie met een doorgezakte voorvoet, vaak funest zijn. De voet heeft te weinig beweging in de schoen en dit gaat ten koste van een goede doorbloeding. Er ontstaan drukpunten die de aandoening kunnen veroorzaken.

Het wegnemen van de oorzaak voor het ontstaan van hielspoor is uiteraard belangrijk voor een goede blijvende oplossing. Lees meer over het behandelen en preventie van hielspoor. Hier leest u ook over hoe Medicovi water gevulde inlegzolen de doorbloeding stimuleren en schokken absorberen.

MEER INFORMATIE OVER DE INLEGZOLEN? KIJK OP WWW.SKAFIT.NL

Contact

Holleweg 16, 3925 LW Scherpenzeel

Share This