Wat is hielspoor?

 

Hielspoor

Om te weten wat je er aan kunt doen, moet er eerst een antwoord komen op de vraag : wat is hielspoor? Wellicht is het beste antwoord te geven met een röntgen foto van de aandoening (zie eerste afbeelding onderaan).

De benige uitwas (doornvormige verkalking) onder het hielbeen ter hoogte van de aanhechting van het peesblad is een zogenaamde hielspoor (spina calcaneï). Door onderzoek mag worden aangenomen dat bij ongeveer 75% van de volwassen bevolking een dergelijke benige uitwas wordt aangetroffen. Dit hoeft echter niet noodzakelijkerwijs te leiden tot het ontstaan van pijn.

Wanneer de verkalking aan het peesblad wordt vergezeld met een niet-bacteriële ontsteking, juist dan gaat er pijn ontstaan. Dit wordt veelal aangeduid als hielspoor, maar de werkelijke naam luidt ‘Fásciïtis Plantaris’.

Wanneer de pijn groter wordt, dan wordt lopen of staan ook steeds moeilijker. In dat opzicht kan een hielspoor uw bewegingsvrijheid behoorlijk beperken. Het gevoel lijkt op het lopen op een kiezelsteentje die zich precies onder de hak bevindt en bij iedere stap op het bot wordt gedrukt. Dit veroorzaakt een felle pijn onder de hiel.

Hoe een hielspoor precies ontstaat leest u hier : Oorzaak van een hielspoor .

MEER INFORMATIE OVER DE INLEGZOLEN? KIJK OP WWW.SKAFIT.NL

Contact

Share This